10 tips voor een geslaagd Coronaproof feest

Geplaatst door:

11/21/2023 10:08

Simone

Veilig feest in tijden van de corona pandemie

Hoe kan je in tijden van de corona pandemie veilig en toch een geslaagd feest organiseren? Wij krijgen deze vraag met regelmaat en ons antwoord is, ja dat kan maar uiteraard met wat kleine aanpassingen (coronaproof).

Wij zetten hieronder 10 tips op een rijtje.

1) Zorg voor voldoende ventilatie
   - Organiseer zo veel mogelijk in de buitenlucht. Gebruik bij koud weer bijvoorbeeld een tent en zorg dat de tent niet geheel is afgesloten
   - Je kunt ook binnen een feestje organiseren maar zet in dat geval ramen en deuren tegenover elkaar open. Denk hierbij aan een grote overhead deur welke je voor een gedeelte opent. Frisse lucht is altijd fijn maar in deze tijd onmisbaar.

2) Communiceer de maatregelen duidelijk naar de genodigden
   - Stuur een persoonlijke uitnodiging (per mail of nog leuker gewoon per reguliere post)
   - Hang leuke posters op met daarop de maatregelen

3) Vaste zit en of staan plaatsen
   - Je stuurt een leuke uitnodiging en maak daarin direct een overzicht van de vaste zit en staanplaatsen. Doormiddel van mooie tafelnummers weet iedereen wat zijn of haar vaste plaats is. Natuurlijk hoeft men daar niet de gehele avond aan te zitten of te staan maar hierdoor voorkom je dat iedereen continu door elkaar heen loopt en van plaats verwisseld.

4) Desinfectiemiddel
Plaatst desinfectiemiddel bij de ingang, op de bar en eventueel op alle tafels. Je zal merken dat mensen het fijn vinden om hun handen af en toe even te ontsmetten.

5) Aanmelden van genodigden
- Laat de genodigden zich vooraf aanmelden, wij gebruiken hier een online registratie tool voor waar mensen kunnen aangeven of zij in de afgelopen 24 uur last hebben gehad van verkoudheidsklachten. Deze gegevens geven je inzicht in de gezondheid van de aanwezigen. Mocht achteraf toch blijken dat er iets is voorgevallen dan heb je alle gegevens paraat om te gebruiken voor een eventueel bron en contact onderzoek.

6) Voldoende afstand
Afstand tussen tafels, de bar en eventuele andere objecten. Ruimte is altijd fijn maar in deze tijd willen we graag dat onze omgeving gezond is en blijft. Daarom is het zeker nu fijn dat de opstelling van de locatie ruimer van opzet is. Je hebt minder risico dat je toch ongemerkt te dichtbij iemand staat.

7) De muziek en dansen
Zet de muziek wat zachter. Het voordeel hiervan is dat je nu eens echt lekker kan kletsen met de anderen zonder te hoeven schreeuwen want de achtergrond muziek laat dit prima toe. Een bijkomend voordeel is dat mensen niet gaan meezingen en dansen. Dansen doen we na de corona weer!

8) Handschoentjes
Gebruik handschoentjes niet alleen in de voorbereiding maar ook bij de bar en verschoon deze met regelmaat. Alleen het dragen van handschoentjes zet geen zoden aan de dijk want we doen met onze handschoenen aan natuurlijk net zoveel als zonder handschoenen aan. Daarom is het de regel dat deze sowieso om de 15 minuten worden verwisseld en na contact met vervuilde oppervlakten of bijvoorbeeld geld worden verschoond. Los van corona is bij werken met eten en drinken de persoonlijke hygiene en gebruik van handschoentjes altijd een belangrijk punt.

9) Handen schudden
Schud geen handen, geef geen objecten aan. Gewoon gedag zeggen zonder de hand te schudden of zonder de drie bekende zoenen is even wennen maar geloof ons, het wend vanzelf. Geef een drankje dit keer even niet aan maar zet het voor iemand neer. Dat werkt net zo goed en niemand heeft daar last van.

10) Last but not least, gebruik je boerenverstand. Nog dagelijks komen er veel vragen binnen over soms hele kleine zaken en dat is goed. Maar vaak weet je zelf het antwoord ook. Neem bijvoorbeeld de vraag over de anderhalve meter. Natuurlijk kan je bij iemand in het voorbij lopen de 1,5 meter per ongeluk een keer vergeten maar dat is natuurlijk wat anders dan samen de salsa dansen voor 5 minuten of een half uur samen aan tafel zitten kletsen. De kans dat er iets gebeurt is misschien heel klein en misschien heb je er zelf geen last en merk je niet dat je misschien toch bent aangestoken en de volgende dag ben je bij je lieve oma of opa..

Wij hopen je met deze 10 tips de handvatten te hebben gegeven om toch een geslaagd feest te organiseren. Wil je meer informatie over hoe wij jouw feest kunnen verzorgen of heb je andere vragen? Bel of mail gerust. Je kan ons 7 dagen per week bereiken tussen 10:00 en 22:00 uur op 023 822 31 13.