VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN

Onze Blog

Van een culinaire barbecue tot een compleet verzorgde bedrijfsopening, van 30 tot 2.000 gasten, de kwaliteit is bij Alvida samen met het gastheerschap altijd nummer 1. Wij geven je een mooi voorstel waarin het eten en drinken als één compleet geheel bij jouw thema of doel past. Hierbij kun je denken aan mooie wijnen, ontvangstbubbel, gerechten op maat en thema samengesteld.

10 tips voor een geslaagd Corona Proof feest

Geplaatst door:

Woensdag 23 september - 13:35

October 29, 2020

Simone

tuinfeest
trends
catering

Veilig feest in tijden van de corona pandemie

Hoe kan je in tijden van de corona pandemie veilig en toch een geslaagd feest organiseren? Wij krijgen deze vraag met regelmaat en ons antwoord is, ja dat kan maar uiteraard met wat kleine aanpassingen.

Wij zetten hieronder 10 tips op een rijtje.

1) Zorg voor voldoende ventilatie
   - Organiseer zo veel mogelijk in de buitenlucht. Gebruik bij koud weer bijvoorbeeld een tent en zorg dat de tent niet geheel is afgesloten
   - Je kunt ook binnen een feestje organiseren maar zet in dat geval ramen en deuren tegenover elkaar open. Denk hierbij aan een grote overhead deur welke je voor een gedeelte opent. Frisse lucht is altijd fijn            maar in deze tijd onmisbaar.

2) Communiceer de maatregelen duidelijk naar de genodigden
   - Stuur een persoonlijke uitnodiging (per mail of nog leuker gewoon per reguliere post)
   - Hang leuke posters op met daarop de maatregelen

3) Vaste zit en of staan plaatsen
   - Je stuurt een leuke uitnodiging en maak daarin direct een overzicht van de vaste zit en staanplaatsen. Doormiddel van mooie tafelnummers weet iedereen wat zijn of haar vaste plaats is. Natuurlijk hoeft men       daar niet de gehele avond aan te zitten of te staan maar hierdoor voorkom je dat iedereen continu door elkaar heen loopt en van plaats verwisseld.

4) Desinfectiemiddel
Plaatst desinfectiemiddel bij de ingang, op de bar en eventueel op alle tafels. Je zal merken dat mensen het fijn vinden om hun handen af en toe even te ontsmetten.

5) Aanmelden van genodigden
- Laat de genodigden zich vooraf aanmelden, wij gebruiken hier een online registratie tool voor waar mensen kunnen aangeven of zij in de afgelopen 24 uur last hebben gehad van verkoudheidsklachten. Deze gegevens geven je inzicht in de gezondheid van de aanwezigen. Mocht achteraf toch blijken dat er iets is voorgevallen dan heb je alle gegevens paraat om te gebruiken voor een eventueel bron en contact onderzoek.

6) Voldoende afstand
Afstand tussen tafels, de bar en eventuele andere objecten. Ruimte is altijd fijn maar in deze tijd willen we graag dat onze omgeving gezond is en blijft. Daarom is het zeker nu fijn dat de opstelling van de locatie ruimer van opzet is. Je hebt minder risico dat je toch ongemerkt te dichtbij iemand staat.

7) De muziek en dansen
Zet de muziek wat zachter. Het voordeel hiervan is dat je nu eens echt lekker kan kletsen met de anderen zonder te hoeven schreeuwen want de achtergrond muziek laat dit prima toe. Een bijkomend voordeel is dat mensen niet gaan meezingen en dansen. Dansen doen we na de corona weer!

8) Handschoentjes
Gebruik handschoentjes niet alleen in de voorbereiding maar ook bij de bar en verschoon deze met regelmaat. Alleen het dragen van handschoentjes zet geen zoden aan de dijk want we doen met onze handschoenen aan natuurlijk net zoveel als zonder handschoenen aan. Daarom is het de regel dat deze sowieso om de 15 minuten worden verwisseld en na contact met vervuilde oppervlakten of bijvoorbeeld geld worden verschoond. Los van corona is bij werken met eten en drinken de persoonlijke hygiene en gebruik van handschoentjes altijd een belangrijk punt.

9) Handen schudden
Schud geen handen, geef geen objecten aan. Gewoon gedag zeggen zonder de hand te schudden of zonder de drie bekende zoenen is even wennen maar geloof ons, het wend vanzelf. Geef een drankje dit keer even niet aan maar zet het voor iemand neer. Dat werkt net zo goed en niemand heeft daar last van.

10) Last but not least, gebruik je boerenverstand. Nog dagelijks komen er veel vragen binnen over soms hele kleine zaken en dat is goed. Maar vaak weet je zelf het antwoord ook. Neem bijvoorbeeld de vraag over de anderhalve meter. Natuurlijk kan je bij iemand in het voorbij lopen de 1,5 meter per ongeluk een keer vergeten maar dat is natuurlijk wat anders dan samen de salsa dansen voor 5 minuten of een half uur samen aan tafel zitten kletsen. De kans dat er iets gebeurt is misschien heel klein en misschien heb je er zelf geen last en merk je niet dat je misschien toch bent aangestoken en de volgende dag ben je bij je lieve oma of opa..

Wij hopen je met deze 10 tips de handvatten te hebben gegeven om toch een geslaagd feest te organiseren. Wil je meer informatie over hoe wij jouw feest kunnen verzorgen of heb je andere vragen? Bel of mail gerust. Je kan ons 7 dagen per week bereiken tussen 10:00 en 22:00 uur op 023 822 31 13.

Veilig feest in tijden van de corona pandemie

Hoe kan je in tijden van de corona pandemie veilig en toch een geslaagd feest organiseren? Wij krijgen deze vraag met regelmaat en ons antwoord is, ja dat kan maar uiteraard met wat kleine aanpassingen.

Wij zetten hieronder 10 tips op een rijtje.

1) Zorg voor voldoende ventilatie
   - Organiseer zo veel mogelijk in de buitenlucht. Gebruik bij koud weer bijvoorbeeld een tent en zorg dat de tent niet geheel is afgesloten
   - Je kunt ook binnen een feestje organiseren maar zet in dat geval ramen en deuren tegenover elkaar open. Denk hierbij aan een grote overhead deur welke je voor een gedeelte opent. Frisse lucht is altijd fijn            maar in deze tijd onmisbaar.

2) Communiceer de maatregelen duidelijk naar de genodigden
   - Stuur een persoonlijke uitnodiging (per mail of nog leuker gewoon per reguliere post)
   - Hang leuke posters op met daarop de maatregelen

3) Vaste zit en of staan plaatsen
   - Je stuurt een leuke uitnodiging en maak daarin direct een overzicht van de vaste zit en staanplaatsen. Doormiddel van mooie tafelnummers weet iedereen wat zijn of haar vaste plaats is. Natuurlijk hoeft men       daar niet de gehele avond aan te zitten of te staan maar hierdoor voorkom je dat iedereen continu door elkaar heen loopt en van plaats verwisseld.

4) Desinfectiemiddel
Plaatst desinfectiemiddel bij de ingang, op de bar en eventueel op alle tafels. Je zal merken dat mensen het fijn vinden om hun handen af en toe even te ontsmetten.

5) Aanmelden van genodigden
- Laat de genodigden zich vooraf aanmelden, wij gebruiken hier een online registratie tool voor waar mensen kunnen aangeven of zij in de afgelopen 24 uur last hebben gehad van verkoudheidsklachten. Deze gegevens geven je inzicht in de gezondheid van de aanwezigen. Mocht achteraf toch blijken dat er iets is voorgevallen dan heb je alle gegevens paraat om te gebruiken voor een eventueel bron en contact onderzoek.

6) Voldoende afstand
Afstand tussen tafels, de bar en eventuele andere objecten. Ruimte is altijd fijn maar in deze tijd willen we graag dat onze omgeving gezond is en blijft. Daarom is het zeker nu fijn dat de opstelling van de locatie ruimer van opzet is. Je hebt minder risico dat je toch ongemerkt te dichtbij iemand staat.

7) De muziek en dansen
Zet de muziek wat zachter. Het voordeel hiervan is dat je nu eens echt lekker kan kletsen met de anderen zonder te hoeven schreeuwen want de achtergrond muziek laat dit prima toe. Een bijkomend voordeel is dat mensen niet gaan meezingen en dansen. Dansen doen we na de corona weer!

8) Handschoentjes
Gebruik handschoentjes niet alleen in de voorbereiding maar ook bij de bar en verschoon deze met regelmaat. Alleen het dragen van handschoentjes zet geen zoden aan de dijk want we doen met onze handschoenen aan natuurlijk net zoveel als zonder handschoenen aan. Daarom is het de regel dat deze sowieso om de 15 minuten worden verwisseld en na contact met vervuilde oppervlakten of bijvoorbeeld geld worden verschoond. Los van corona is bij werken met eten en drinken de persoonlijke hygiene en gebruik van handschoentjes altijd een belangrijk punt.

9) Handen schudden
Schud geen handen, geef geen objecten aan. Gewoon gedag zeggen zonder de hand te schudden of zonder de drie bekende zoenen is even wennen maar geloof ons, het wend vanzelf. Geef een drankje dit keer even niet aan maar zet het voor iemand neer. Dat werkt net zo goed en niemand heeft daar last van.

10) Last but not least, gebruik je boerenverstand. Nog dagelijks komen er veel vragen binnen over soms hele kleine zaken en dat is goed. Maar vaak weet je zelf het antwoord ook. Neem bijvoorbeeld de vraag over de anderhalve meter. Natuurlijk kan je bij iemand in het voorbij lopen de 1,5 meter per ongeluk een keer vergeten maar dat is natuurlijk wat anders dan samen de salsa dansen voor 5 minuten of een half uur samen aan tafel zitten kletsen. De kans dat er iets gebeurt is misschien heel klein en misschien heb je er zelf geen last en merk je niet dat je misschien toch bent aangestoken en de volgende dag ben je bij je lieve oma of opa..

Wij hopen je met deze 10 tips de handvatten te hebben gegeven om toch een geslaagd feest te organiseren. Wil je meer informatie over hoe wij jouw feest kunnen verzorgen of heb je andere vragen? Bel of mail gerust. Je kan ons 7 dagen per week bereiken tussen 10:00 en 22:00 uur op 023 822 31 13.

→ Lees verder
De ultieme tips voor een geslaagde barbecue thuis!

Geplaatst door:

Woensdag 9 september 2020 - 10:50

October 29, 2020

Raoul

catering
barbecue
tuinfeest

Schrijf je barbecue altijd fout met een q? Weet dan dat het oorspronkelijk ook zo geschreven werd. De herkomst van het woord is namelijk hartstikke Frans. De Fransen waren lang geleden dol op gebraden zwijn. Ze regen het beest ‘van baard tot staart’ aan een braadspit. In het Frans is dat: barbe (baard) et (en) queue (staart), uitgesproken als barbékjeu. De Engelsen vonden het Franse barbequeue maar een lastig woord en maakten er barbecue van. En dat hebben zelfs de Fransen inmiddels overgenomen. Maar afgekort schrijven we dan weer bbq. Hoe je het ook schrijft, een raar woord blijft het. Wie komt er vanavond baard-en-staarten?

Barbecueën is razend populair op alle continenten. In sommige landen worden  traditioneel nog hele varkens of schapen aan het spit boven open vuur gebraden. In Nederland houden we het doorgaans bij een handzaam model houtskoolbarbecue. Al wint de gemakkelijkere gasbarbecue terrein. Mensen die zweren bij de gasbarbecue prijzen vooral de kortere bereidingstijd, het kunnen regelen van de temperatuur en het gemak bij het schoonmaken. Terwijl de kooltjes-liefhebbers natuurlijk vol gaan voor de authentieke rooksmaak en de sfeer. In de aanschaf is een houtskoolbarbecue bovendien veel goedkoper dan de variant op gas. Je hebt zelfs al voor een paar euro een wegwerp-bbq met kooltjes.

Wil je je baard-en-staart tot een succes maken, zorg dan voor een goede voorbereiding. En voor mooi weer, al kun je dat helaas niet bestellen. Dit heb je nodig voor een goed potje barbecueën:

  • Stalen borstel voor het grondig reinigen van je grill. Verhit de grill eerst, dan borstel je het vuil makkelijker los.
  • Lange tang, onmisbaar als je geen verbrande vingers wilt oplopen bij het keren van je vlees, vis of groente.
  • Kwastje, het liefst een met siliconenhaartjes, voor het bestrijken van je vlees, vis of groente met olie of marinade tijdens het grillen.
  • Waterspuit om opkomende vlammen snel te doven en zo te voorkomen dat je eten verbrandt.
  • Schort en vuurvaste ovenwant om jezelf te beschermen tegen opspattend vet. Je hebt speciale lange ‘ovenwanten’ voor het barbecueën.
  • Emmertje water naast de barbecue, mocht de vlam echt uit de cue slaan. Maar het is ook handig om je handen snel af te spoelen of te koelen na een ongewenste aanraking met de grill.

Alles staat klaar. Op naar stap 2: het aansteken van de barbecue en zorgen voor een goed gloeiende barbecue. Wil je een beetje bedreven overkomen op je bbq-feestje, dan volg je deze tips:

  • Briketten of kolen? Houtskool verbrandt sneller, vlamt meer en bereikt een hogere temperatuur dan briketten. Houtskool is daarom meer geschikt voor direct grillen op een open barbecue. Gebruik je een barbecue met deksel en wil je indirect grillen, dan zijn briketten beter. Je kunt ook op briketten langzaam je vlees garen en dan wat houtskool toevoegen om het vlees tot slot te schroeien.
  • Kokosbriketten hebben de voorkeur. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ze verbranden schoner, ontvlammen minder snel en kunnen hogere temperatuur behalen dan gewone briketten.
  • Aanmaakbokjes zijn handig om snel vuur te krijgen, maar gebruik dan wel blokjes van natuurlijk materiaal. Die met paraffine zijn chemisch en verspreiden een vieze geur.
  • Een Fire starter, een handig hulpmiddel dat je voor nog geen tientje in huis hebt. Het is een rond vat met handgreep, waarin je je kolen of briketten aansteekt. Wanneer ze gloeien, giet je de kolen in je barbecue.
  • Géén spiritus! Steek je vlammen nooit aan met spiritus of andere brandbare vloeistof. Levensgevaarlijk!
  • Kruiden zorgen voor een heerlijke geur, dus gooi gerust kruiden of geurende houtsnippers tussen je gloeiende kolen. Of laat je verrassen door het aroma van gedroogde.
  • Grijs is de kleur van je kolen wanneer ze klaar zijn om jouw lekkere eten te grillen. Dus heb geduld! Reken op 20-30 minuten vanaf het aansteken tot het grill-klaar zijn.

Oké, de kolen gloeien en zijn mooi grijs. Nu komt eigenlijk pas het echte werk. Met deze tips word je een echte barbecue-pro.

  • Gebruik platte, metalen spiesen om je vlees, vis en groenten aan te rijgen. Bij een ronde spies draait je vlees niet mee bij het draaien. Wil je houten stokjes gebruiken, week ze dan een nacht in koud water om verbranden te voorkomen.
  • Olie of marinade is niet alleen lekker voor de smaak van je grillgerecht, het helpt tegen het uitdrogen. Dus altijd je vlees, vis en groenten marineren of bestrijken met olie. Blijf ook regelmatig bestrijken tijdens het grillen.
  • Snijd een vetrand aan je vlees in voordat je het op de barbecue legt om opkrullen te voorkomen.
  • Een koele zone is een plek op je barbecue waar minder kolen liggen. In deze zone kun je dingen warm houden die al klaar zijn, zonder dat ze verder liggen te braden.
  • Een grillklem biedt uitkomst bij het grillen van vis, omdat het naarmate de garing toeneemt, makkelijk uit elkaar valt. Zo’n klem is ook handig voor kleine worstjes of groenten die door het rooster kunnen vallen.
  • Inpakken is een leuke manier om lekkere gerechten te bereiden. Bijvoorbeeld in aluminiumfolie of een bananenblad, maar ook een koolblad werkt prima. Vooral geschikt voor vis en groenten.
  • Blancheer harde groenten voordat je ze op de grill legt, zodat ze van binnen lekker sappig blijven.
  • De temperatuur regelen kan alleen bij een bbq met een deksel. Hoe verder je de luchttoevoer open zet, hoe heter het binnen wordt.
  • Met een halve citroen kun je snel je rooster schoonmaken tussen twee gerechten door en voorkom je dat het een naar het ander gaat smaken.

Met deze tips als basis kan er eigenlijk niets mislukken. Blijf er wel bij voor het beste resultaat, want verbrand voedsel is niet alleen vies, maar ook erg ongezond. Heb je het idee dat je het ondanks alle tips toch niet in de vingers hebt, heb je geen barbecue of gewoon geen zin om uren te staan grillen terwijl de rest van het gezelschap lekker aan de borrel zit? Dan is een perfecte barbecue nog altijd mogelijk: laat je complete barbecue cateren! Scheelt ook afwas. Ideaal om je bbq catering te laten regelen tijdens je verjaardag, bedrijfsfeest, bruiloft of andere gelegenheid.

Wist je dat Alvida Catering & Events op jouw locatie een complete bbq met live cooking voor je kan verzorgen? Compleet met aankleding en personeel. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 023 822 3113.

Schrijf je barbecue altijd fout met een q? Weet dan dat het oorspronkelijk ook zo geschreven werd. De herkomst van het woord is namelijk hartstikke Frans. De Fransen waren lang geleden dol op gebraden zwijn. Ze regen het beest ‘van baard tot staart’ aan een braadspit. In het Frans is dat: barbe (baard) et (en) queue (staart), uitgesproken als barbékjeu. De Engelsen vonden het Franse barbequeue maar een lastig woord en maakten er barbecue van. En dat hebben zelfs de Fransen inmiddels overgenomen. Maar afgekort schrijven we dan weer bbq. Hoe je het ook schrijft, een raar woord blijft het. Wie komt er vanavond baard-en-staarten?

Barbecueën is razend populair op alle continenten. In sommige landen worden  traditioneel nog hele varkens of schapen aan het spit boven open vuur gebraden. In Nederland houden we het doorgaans bij een handzaam model houtskoolbarbecue. Al wint de gemakkelijkere gasbarbecue terrein. Mensen die zweren bij de gasbarbecue prijzen vooral de kortere bereidingstijd, het kunnen regelen van de temperatuur en het gemak bij het schoonmaken. Terwijl de kooltjes-liefhebbers natuurlijk vol gaan voor de authentieke rooksmaak en de sfeer. In de aanschaf is een houtskoolbarbecue bovendien veel goedkoper dan de variant op gas. Je hebt zelfs al voor een paar euro een wegwerp-bbq met kooltjes.

Wil je je baard-en-staart tot een succes maken, zorg dan voor een goede voorbereiding. En voor mooi weer, al kun je dat helaas niet bestellen. Dit heb je nodig voor een goed potje barbecueën:

  • Stalen borstel voor het grondig reinigen van je grill. Verhit de grill eerst, dan borstel je het vuil makkelijker los.
  • Lange tang, onmisbaar als je geen verbrande vingers wilt oplopen bij het keren van je vlees, vis of groente.
  • Kwastje, het liefst een met siliconenhaartjes, voor het bestrijken van je vlees, vis of groente met olie of marinade tijdens het grillen.
  • Waterspuit om opkomende vlammen snel te doven en zo te voorkomen dat je eten verbrandt.
  • Schort en vuurvaste ovenwant om jezelf te beschermen tegen opspattend vet. Je hebt speciale lange ‘ovenwanten’ voor het barbecueën.
  • Emmertje water naast de barbecue, mocht de vlam echt uit de cue slaan. Maar het is ook handig om je handen snel af te spoelen of te koelen na een ongewenste aanraking met de grill.

Alles staat klaar. Op naar stap 2: het aansteken van de barbecue en zorgen voor een goed gloeiende barbecue. Wil je een beetje bedreven overkomen op je bbq-feestje, dan volg je deze tips:

  • Briketten of kolen? Houtskool verbrandt sneller, vlamt meer en bereikt een hogere temperatuur dan briketten. Houtskool is daarom meer geschikt voor direct grillen op een open barbecue. Gebruik je een barbecue met deksel en wil je indirect grillen, dan zijn briketten beter. Je kunt ook op briketten langzaam je vlees garen en dan wat houtskool toevoegen om het vlees tot slot te schroeien.
  • Kokosbriketten hebben de voorkeur. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ze verbranden schoner, ontvlammen minder snel en kunnen hogere temperatuur behalen dan gewone briketten.
  • Aanmaakbokjes zijn handig om snel vuur te krijgen, maar gebruik dan wel blokjes van natuurlijk materiaal. Die met paraffine zijn chemisch en verspreiden een vieze geur.
  • Een Fire starter, een handig hulpmiddel dat je voor nog geen tientje in huis hebt. Het is een rond vat met handgreep, waarin je je kolen of briketten aansteekt. Wanneer ze gloeien, giet je de kolen in je barbecue.
  • Géén spiritus! Steek je vlammen nooit aan met spiritus of andere brandbare vloeistof. Levensgevaarlijk!
  • Kruiden zorgen voor een heerlijke geur, dus gooi gerust kruiden of geurende houtsnippers tussen je gloeiende kolen. Of laat je verrassen door het aroma van gedroogde.
  • Grijs is de kleur van je kolen wanneer ze klaar zijn om jouw lekkere eten te grillen. Dus heb geduld! Reken op 20-30 minuten vanaf het aansteken tot het grill-klaar zijn.

Oké, de kolen gloeien en zijn mooi grijs. Nu komt eigenlijk pas het echte werk. Met deze tips word je een echte barbecue-pro.

  • Gebruik platte, metalen spiesen om je vlees, vis en groenten aan te rijgen. Bij een ronde spies draait je vlees niet mee bij het draaien. Wil je houten stokjes gebruiken, week ze dan een nacht in koud water om verbranden te voorkomen.
  • Olie of marinade is niet alleen lekker voor de smaak van je grillgerecht, het helpt tegen het uitdrogen. Dus altijd je vlees, vis en groenten marineren of bestrijken met olie. Blijf ook regelmatig bestrijken tijdens het grillen.
  • Snijd een vetrand aan je vlees in voordat je het op de barbecue legt om opkrullen te voorkomen.
  • Een koele zone is een plek op je barbecue waar minder kolen liggen. In deze zone kun je dingen warm houden die al klaar zijn, zonder dat ze verder liggen te braden.
  • Een grillklem biedt uitkomst bij het grillen van vis, omdat het naarmate de garing toeneemt, makkelijk uit elkaar valt. Zo’n klem is ook handig voor kleine worstjes of groenten die door het rooster kunnen vallen.
  • Inpakken is een leuke manier om lekkere gerechten te bereiden. Bijvoorbeeld in aluminiumfolie of een bananenblad, maar ook een koolblad werkt prima. Vooral geschikt voor vis en groenten.
  • Blancheer harde groenten voordat je ze op de grill legt, zodat ze van binnen lekker sappig blijven.
  • De temperatuur regelen kan alleen bij een bbq met een deksel. Hoe verder je de luchttoevoer open zet, hoe heter het binnen wordt.
  • Met een halve citroen kun je snel je rooster schoonmaken tussen twee gerechten door en voorkom je dat het een naar het ander gaat smaken.

Met deze tips als basis kan er eigenlijk niets mislukken. Blijf er wel bij voor het beste resultaat, want verbrand voedsel is niet alleen vies, maar ook erg ongezond. Heb je het idee dat je het ondanks alle tips toch niet in de vingers hebt, heb je geen barbecue of gewoon geen zin om uren te staan grillen terwijl de rest van het gezelschap lekker aan de borrel zit? Dan is een perfecte barbecue nog altijd mogelijk: laat je complete barbecue cateren! Scheelt ook afwas. Ideaal om je bbq catering te laten regelen tijdens je verjaardag, bedrijfsfeest, bruiloft of andere gelegenheid.

Wist je dat Alvida Catering & Events op jouw locatie een complete bbq met live cooking voor je kan verzorgen? Compleet met aankleding en personeel. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 023 822 3113.
→ Lees verder
Echte foodlovers kunnen niet zonder streetfood

Geplaatst door:

Maandag 2 maart 2020 - 20:20

October 29, 2020

Raoul

foodmarket
catering
streetfood

In Azië is het al eeuwen een normaal straatbeeld: kraampjes op straat met allerlei lokale lekkernijen. Een kleurrijk en geurrijk geheel van handelaren met mobiele kramen van waaruit ze hun zelfgemaakte specialiteiten verkopen. Bangkok alleen al heeft 20.000 straatverkopers.

De afgelopen 10 jaar heeft dit fenomeen een wereldwijde revolutie doorgemaakt en is het naar alle continenten overgewaaid. Zagen we voorheen op straat alleen een frietkraam, viskraam of hotdogwagen, tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende stad meerdere foodmarkten of -festivals. Foodtrucks, foodcaravans, foodtentjes, foodbrommers en vooral heel veel foodlovers kunnen tegenwoordig het hele jaar door in heel Nederland terecht. Streetfood is ook hier razend populair geworden.

Streetfood Wereld
Streetfood in Thailand

Rijdende keuken

De foodfestivals bestaan inmiddels een jaar of 10 in ons land. In Amerika keken ze al langer de kunst van de hippe straatverkoop af, waar het idee van de hippe rijdende keuken is ontstaan. In Nederland begon het op de vele festivals, waar de bezoekers geen genoegen meer namen met het voedselaanbod. Er kwamen steeds meer foodtrucks op de festivals en dat beviel zo goed, dat het idee ontstond om deze eetcultuur een eigen festival te geven.

Het grote voordeel van een foodmarkt is dat iedereen aan zijn of haar trekken komt. De een wil een lekker stuk vlees en de ander een lichte vega-snack. Op een foodmarkt koopt een ieder waar hij of zij trek in heeft, terwijl je toch gezamenlijk kunt eten. Om die reden in het foodmarkt-concept ook populair geworden in de catering. Bij een groot gezelschap valt het immers niet mee om iedereen tevreden te stellen. Maar met allerlei verschillende hippe happen bij verschillende kramen houd je iedereen tevreden. En het ziet er ook nog heel feestelijk uit.

Streetfood trends

Trends voor 2020 zijn de keukens van India en Japan. Bij fingerfood uit India gooien de lichte hapjes zoals de coquilles met zoetzure gember of de puri’s met chutney hoge ogen. Het lijkt in niets op de Indiase keuken die we kennen. Vanuit Japan komen borrelhapjes om samen te delen op de streetfoodkaart, zoals kipspiesjes en gefrituurde tofu. Verder stijgt de waardering voor plantaardige proteïne. Dus verwacht producten met soja, granen, algen en bonen op het menu. In London is het luchtige, gevulde pannenkoekje uit Taiwan een hit. Verwacht die binnenkort ook maar op de Nederlandse festivals.

Eten en reizen

De meeste streetfoodtrends waaien over uit het land van oorsprong. Het is daarom niet zo gek dat de helft van de reizigers tijdens zijn vakantie een foodmarkt wil bezoeken. Volgens onderzoek van een grote boekingssite kiezen veel reizigers hun bestemming sowieso op basis van de lokale keuken. Maar liefst 41% van de reizigers wil in 2018 nieuwe bestemmingen ontdekken vanwege de lokale keuken. Dat is een stijging van ruim 10 procent ten opzichten van 2017. Een kwart van de reizigers ziet überhaupt geen brood in een bestemming zonder foodie-cultuur.

Voor liefhebbers van streetfood staan bovenaan het lijstje: Bangkok in Thailand, Taipei in Taiwan, Hanoi in Vietnam, Istanbul in Turkije en George Town in Maleisië. Ook hier zie je nog steeds dat de echte streetfoodcultuur uit Azië stamt.

Foodmarkets
De leukste foodmarkets en -festivals deze zomer in de randstad vind je hier:

Markthal Rotterdam
Markhal in Rotterdam


Rollende keukens, Amsterdam
In het Hemelvaartweekend van 20 t/m 24 mei parkeren voor de 11e keer de Rollende Keukens op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Zoals ze zelf zeggen vind je hier alles ‘van gastronomische vreetkar tot rollende keukenprinsessen’. En uiteraard wordt het hele gebeuren opgeluisterd door mobiele muziek. Gratis entree. Kijk op www.rollendekeukens.nl

Pure markt, Amsterdam
Een Amsterdamse maandelijkse, zondagse foodmarkt die wisselend wordt gehouden in het Amstelpark, Park Frankendael en het Amsterdamse bos. Producenten verkopen hier hun eigen ambachtelijke producten, die je ter plekke kunt nuttigt aan een van de tafeltjes. Gratis entree, Zondag 29 maart 2020. www.puremarkt.nl

Toost Foodtruckfestival, Meerdere locaties
De hele zomer door op verschillende locaties (worden binnenkort bekend gemaakt) vind je Toost, waar je heerlijke hapjes kunt vinden, bereid in authentieke foodtrucks. www.toostfoodtruckfestival.nl

De Parade, Meerdere locaties
Hét reizende festival waar eten en cultuur hand in hand gaan. Je kunt hier ruim 60 voorstellingen zien, maar sommige mensen komen hier alleen voor de heerlijke hapjes. Van 29 mei t/m 30 augustus in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Entree € 7,50. www.deparade.nl

Proefpark Haarlem
Van 28 t/m 30 augustus in het Kenaupark in Haarlem met een mooie food-line up muziek, theater en entertainment voor jong en oud. Gratis entree. www.proefparkhaarlem.nl

De Hallen, Amsterdam
Een permanente indoor foodmarkt in Amsterdam in een oude tramremise met foodtrucks, restaurants en een bioscoop. www.foodhallen.nl

De Markthal, Rotterdam
Een dagelijkse Rotterdamse indoor markt en foodmarkt met eten uit alle windstreken. www.markthal.nl

Heb je wat te vieren vanaf 30 man, dan kan Alvida Catering & Events een complete foodmarket op locatie verzorgen met steigerhouten foodstands. Geheel verzorgd met catering, aankleding en personeel. Voor particulier en bedrijf. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 023 822 3113.

In Azië is het al eeuwen een normaal straatbeeld: kraampjes op straat met allerlei lokale lekkernijen. Een kleurrijk en geurrijk geheel van handelaren met mobiele kramen van waaruit ze hun zelfgemaakte specialiteiten verkopen. Bangkok alleen al heeft 20.000 straatverkopers.

De afgelopen 10 jaar heeft dit fenomeen een wereldwijde revolutie doorgemaakt en is het naar alle continenten overgewaaid. Zagen we voorheen op straat alleen een frietkraam, viskraam of hotdogwagen, tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende stad meerdere foodmarkten of -festivals. Foodtrucks, foodcaravans, foodtentjes, foodbrommers en vooral heel veel foodlovers kunnen tegenwoordig het hele jaar door in heel Nederland terecht. Streetfood is ook hier razend populair geworden.

Streetfood Wereld
Streetfood in Thailand

Rijdende keuken

De foodfestivals bestaan inmiddels een jaar of 10 in ons land. In Amerika keken ze al langer de kunst van de hippe straatverkoop af, waar het idee van de hippe rijdende keuken is ontstaan. In Nederland begon het op de vele festivals, waar de bezoekers geen genoegen meer namen met het voedselaanbod. Er kwamen steeds meer foodtrucks op de festivals en dat beviel zo goed, dat het idee ontstond om deze eetcultuur een eigen festival te geven.

Het grote voordeel van een foodmarkt is dat iedereen aan zijn of haar trekken komt. De een wil een lekker stuk vlees en de ander een lichte vega-snack. Op een foodmarkt koopt een ieder waar hij of zij trek in heeft, terwijl je toch gezamenlijk kunt eten. Om die reden in het foodmarkt-concept ook populair geworden in de catering. Bij een groot gezelschap valt het immers niet mee om iedereen tevreden te stellen. Maar met allerlei verschillende hippe happen bij verschillende kramen houd je iedereen tevreden. En het ziet er ook nog heel feestelijk uit.

Streetfood trends

Trends voor 2020 zijn de keukens van India en Japan. Bij fingerfood uit India gooien de lichte hapjes zoals de coquilles met zoetzure gember of de puri’s met chutney hoge ogen. Het lijkt in niets op de Indiase keuken die we kennen. Vanuit Japan komen borrelhapjes om samen te delen op de streetfoodkaart, zoals kipspiesjes en gefrituurde tofu. Verder stijgt de waardering voor plantaardige proteïne. Dus verwacht producten met soja, granen, algen en bonen op het menu. In London is het luchtige, gevulde pannenkoekje uit Taiwan een hit. Verwacht die binnenkort ook maar op de Nederlandse festivals.

Eten en reizen

De meeste streetfoodtrends waaien over uit het land van oorsprong. Het is daarom niet zo gek dat de helft van de reizigers tijdens zijn vakantie een foodmarkt wil bezoeken. Volgens onderzoek van een grote boekingssite kiezen veel reizigers hun bestemming sowieso op basis van de lokale keuken. Maar liefst 41% van de reizigers wil in 2018 nieuwe bestemmingen ontdekken vanwege de lokale keuken. Dat is een stijging van ruim 10 procent ten opzichten van 2017. Een kwart van de reizigers ziet überhaupt geen brood in een bestemming zonder foodie-cultuur.

Voor liefhebbers van streetfood staan bovenaan het lijstje: Bangkok in Thailand, Taipei in Taiwan, Hanoi in Vietnam, Istanbul in Turkije en George Town in Maleisië. Ook hier zie je nog steeds dat de echte streetfoodcultuur uit Azië stamt.

Foodmarkets
De leukste foodmarkets en -festivals deze zomer in de randstad vind je hier:

Markthal Rotterdam
Markhal in Rotterdam


Rollende keukens, Amsterdam
In het Hemelvaartweekend van 20 t/m 24 mei parkeren voor de 11e keer de Rollende Keukens op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Zoals ze zelf zeggen vind je hier alles ‘van gastronomische vreetkar tot rollende keukenprinsessen’. En uiteraard wordt het hele gebeuren opgeluisterd door mobiele muziek. Gratis entree. Kijk op www.rollendekeukens.nl

Pure markt, Amsterdam
Een Amsterdamse maandelijkse, zondagse foodmarkt die wisselend wordt gehouden in het Amstelpark, Park Frankendael en het Amsterdamse bos. Producenten verkopen hier hun eigen ambachtelijke producten, die je ter plekke kunt nuttigt aan een van de tafeltjes. Gratis entree, Zondag 29 maart 2020. www.puremarkt.nl

Toost Foodtruckfestival, Meerdere locaties
De hele zomer door op verschillende locaties (worden binnenkort bekend gemaakt) vind je Toost, waar je heerlijke hapjes kunt vinden, bereid in authentieke foodtrucks. www.toostfoodtruckfestival.nl

De Parade, Meerdere locaties
Hét reizende festival waar eten en cultuur hand in hand gaan. Je kunt hier ruim 60 voorstellingen zien, maar sommige mensen komen hier alleen voor de heerlijke hapjes. Van 29 mei t/m 30 augustus in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Entree € 7,50. www.deparade.nl

Proefpark Haarlem
Van 28 t/m 30 augustus in het Kenaupark in Haarlem met een mooie food-line up muziek, theater en entertainment voor jong en oud. Gratis entree. www.proefparkhaarlem.nl

De Hallen, Amsterdam
Een permanente indoor foodmarkt in Amsterdam in een oude tramremise met foodtrucks, restaurants en een bioscoop. www.foodhallen.nl

De Markthal, Rotterdam
Een dagelijkse Rotterdamse indoor markt en foodmarkt met eten uit alle windstreken. www.markthal.nl

Heb je wat te vieren vanaf 30 man, dan kan Alvida Catering & Events een complete foodmarket op locatie verzorgen met steigerhouten foodstands. Geheel verzorgd met catering, aankleding en personeel. Voor particulier en bedrijf. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 023 822 3113.
→ Lees verder

Voor deze bedrijven hebben wij al
een succesvolle feesten georganiseerd

Onze klanten aan het woord

Binnen een ruime maand hadden ze alles goed geregeld

Wat hebben wij een ontzettend leuk feest in station Bloemendaal met de organisatie van Alvida gehad. Binnen een ruime maand hadden ze alles goed geregeld.
Top waren de hapjes, de cocktailbar van Raoul (lekker) en de kaaskar met verschillende soorten kazen incl. klein portje van Roy-Alexander
viel bij de gasten erg in de smaak. Niet te vergeten de bediening die goed voor iedereen zorgden en aardig waren voor iedereen.
Ondertussen werden cadeaus aangenomen en konden wij ons richten op de gasten en.....dansen!!

Haarlem
Inge & Jantinus
Alvida is een echte aanrader!

Alvida Catering is een echte aanrader: ze reageren erg snel, leven zich in in je situatie en wensen, denken mee en voegen net dat beetje extra toe, zijn niet duur in vergelijking met de markt, zijn flexibel en heel professioneel.

Amsterdam
GWK Travelex
Heel erg bedankt voor de goede zorgen

Zoals ik ook al op de avond zelf aan Roy vertelde, het was boven onze verwachting.

Heel erg bedankt voor de goede zorgen.

Amsterdam
Deloitte Accountants
Een grote dankjewel voor jullie allen

Wat een topteam! Afgelopen zaterdag heeft het team van Alvida, onze collega’s en partners een onvergetelijke avond bezorgd! Vanaf het allereerste contact was er direct een klik. Alvida staat open voor alle wensen, denken goed mee en geven professionele adviezen. Zij weten duidelijk waar ze mee bezig zijn! Op de avond zelf was echt alles tot op de puntjes verzorgd. Precies zoals ik het voor ogen had of eigenlijk nog beter! Het team bestaat uit representatieve en hardwerkende dames en heren, wat zijn jullie leuk! Het kerstgevoel zat er meteen bij iedereen in en zo bleef het ook de hele avond. Een grote dankjewel voor jullie allen, ik ben dankbaar dat ik jullie heb leren kennen! Succes met alle toekomstige opdrachten en ik hoop tot ziens!!

Almere
Travelcard B.V.
De persoonlijke begeleiding heeft ons aangenaam verrast

Wij hebben de samenwerking met Alvida als heel prettig ervaren. De persoonlijke begeleiding heeft ons aangenaam verrast. Verder waren jullie punctualiteit en flexibiliteit opvallend. Als we weer een feestje geven, hopen we weer gebruik te kunnen maken van jullie diensten! Tot die tijd wensen we jullie veel succes, hartelijke groeten,

Bloemendaal
Monique en Chad
Hartelijk dank Alvida!

Alvida denkt mee bij de invulling van de catering en geeft op een prettige wijze helder advies. De gasten waren onder de indruk van de goed verzorgde avond. Hartelijk dank Alvida!

Amsterdam
AMC
Bekijk hier alle referenties ‣
Vrijblijvende offerte aanvragen

Dankjewel! Je offerte aanvraag is ontvangen.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Oops! Something went wrong while submitting the form